Aeroportul International Cluj-Napoca Fail

Azi a fost suspendat site-ul aeroportului international Cluj-Napoca. Pentru neplata, dupa cum ne arata Adevarul. Nu am nicio legatura nici cu suspendarea si nici cu gazduirea site-ului lor, nici macar nu le-am rezervat domeniul. Cu toate astea, azi m-am trezut cu mailul de mai jos si telefoane disperate.

From: Gabriela Zanc [mailto:gabriela****@yahoo.com]
Sent: 29 iunie 2010 17:20
To: [o adresa, oare de unde au gasit-o?]
Cc: Gabriela Zanc
Subject: URGENT!!!!

Buna ziua,

Site-ul Aeroportului International Cluj-Napoca a fost suspendat din motive necunoscute noua creind probleme operationale si mari inconveniente pasagerilor. Consideram ca a fost achitata plata facturilor de catre furnizorul nostru Temerom.

Va rugam sa intreprindeti toate diligentele necesare pentru a pune in functiune site-ul aeroportului in cel mai scurt posibil in caz contrar aeroportul va actiona in instanta compania dumneavoastra solicitand despagubiri pentru toate inconvenientele create.

Multumesc.

Gabriela Zanc

Director Comercial

Aeroportul International Cluj-Napoca

Dupa o scurta verificare am descoperit ca site-ul e gazduit de un reseller de-al unui alt reseller Liquidweb, US. Conturile resellerilor erau suspendate si ele. Prima intrebare e cum e posibil ca o institutie de o asemenea importanta (al patrulea aeroport ca marime din tara, 1 mil de pasageri tranzit pe an conform wikipedia) sa aiba site-ul pe un cont de share-hosting in strainatate? Screenshot-ul din Adevarul este pagina implicita de “cont suspendat” din cPanel (o versiune neactualizata, pentru ca acum e colorata). A doua intrebare e cum poate un “director comercial” sa faca afirmatii si amenintari fara sa aiba habar despre ce vorbeste? Sunt curios ce companie vrea sa dea in judecata daca nici macar nu stie cu cine are contract.

Oricum, felicitari celor care au suspendat site-ul pentru neplata.

Triple X

Coreenii de la Samsung poate cred că aşa se scrie în română, cu x-uri din când în când.

samsung

Photoshop Fail

Photoshopul meu a intrat in ceata. Too many colors

photoshop

Nivea 4 men

Foarte frumos site-ul, muzica si joculetul, pacat ca la validarea adresei de mail s-a blocat… PopUp-ul n-a mai disparut decat la refresh, cu tot cu sesiune si punctele adunate. Data viitoare nu mai particip.

validare

LATER: Melodia se cheama Big Ball iar formatia The Shell http://www.theshell.de

R6 is the new R2

Se pare ca 4GB nu sunt suficienti pentru IE7

ie-error

Macar nu e un ecran albastru.

404-banner

Alt banner frumos, alta campanie pe un site contorizat de SATI. Apare exact in pagina de eroare:

404-banner

PS. Am ajuns in pagina asta dintr-un alt banner din acelasi site minunat.

Articol + banner de criza

Un articol ce se anunta interesant, mai ales dupa ce am aflat de la zoso ca mai exista acionari yahoo in .ro (subtil, in titlurile pozelor de la roblogfest).

http://www.moneyline.ro/articol_29386/yahoo__o_investitie_profitabila.html

Pacat ca partea cea mai importanta, graficul comentat in articol lipseste. Iar sub el, o reclama la … Botox??! Nu, la credite de nevoi personale, la pachet cu un ziar (pentru alte nevoi personale).

botox

Vodafone UK are reclama targetata pe .ro

E in limba romana si, spre deosebire de compania “sora” de la noi, adresarea se face la persoana a doua plural. Cu observatia ca 5p pe minut suna cam obscen …

vodafoneuk

http://internationalcalls.vodafone.co.uk/romanian/

Google bug

Google a fost afectat azi timp de 30 de minute de o problema ciudata: orice rezultat era blocat cu mesajul “This site may harmm your computer” si utilizatorii redirectati catre stopbadware.org

harm

StopBadware.org spune ca vina nu le apartine si asteapta un raspuns de la Google. Evident, miliardele de redirectari le-au dat jos site-ul imediat, actionand ca un DDoS.  Si bineinteles, totul a aparut pe Twitter si in cateva minute pe Slashdot. Nimic in presa traditionala: CNN, BBC (totusi au fost primii care au venit cu un articol, dupa mai bine de o ora news.bbc.co.uk )

Update: se pare ca afecteaza si Gmail-ul, pentru cei care folosesc asa ceva. See community.zdnet.co.uk

Detalii tehnice

Observ tot mai multe specificatii tehnice prezente peste tot. In special ca sa “ia ochii” potentialilor cumparatori: contrast 700:1, certificat SSL pe 256 de biti. Altele sunt buzzwords: conexiune 3G, televizor FullHD. Nimeni [sa nu fiu rautacios, aproape nimeni] nu le intelege semnificatia, dar suna bine.

Astazi am fost in vizita la doua multinationale (nu dam nume). Am vazut un sistem informatic ingenios: o baza de date Oracle exportata in Microsoft SQL si mai departe in fisiere text (dar nu orice fel, ci “tab delimmited”). Care fisiere sunt importate in Excel, trimise pe mail si la sfarsit prelucrate in MS Access.. Cred ca vom reface totul pe o platforma webbased (ce frumos suna “platforma” … dar la cat de lung e meniul de navigare, isi merita numele).